De zomermarkt is een initiatief van de bedrijven van Kwaliteit uit Hoogkerk. Het idee is om een gezellige markt en feest aan te bieden aan de bewoners van Hoogkerk. De zomermarkt vindt altijd plaats op de eerste vrijdag in juni en wordt voor 2 dagen gehouden. Vrijdags is er een gezellige markt met aansluitend een feestavond en zaterdags is er een dagactiviteit en daarna wederom een groots en gezellig feest.

Iets terugdoen voor Hoogkerk

Op deze manier willen de bedrijven iets terugdoen voor de bewoners van Hoogkerk en hun bedanken voor het vertrouwen wat in de bedrijven is getoond. De eerste zomermarkt is georganiseerd in 2012 en vond plaats aan de plas in Hoogkerk. Dit was en groots spektakel met vooraanstaande artiesten. Hierna is de zomermarkt in een kleinere vorm voorgezet aan de Boeiersingel en is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden. Doordat de markt groter en groter werd is er gekozen voor de lokatie op het Suikerunie terrein. Dit scheelt veel werk vanwege de mooie ondergrond en aanrijroute.

Zomermarkt nog groter

Afgelopen jaar (2017) is er voor het eerst een markt aan de zuiderweg georganiseerd wat zo goed bevallen is dat we deze nu gaan uitbreiden en ook een deel van de middenweg en de boeiersingel met de markt gaan vullen. Ook is de feesttent groter dan vorig jaar . Van 3 tenten die geschakeld werden opgebouwd is nu gekozen voor 1 tent van 13×33 meter en deze is weer 100 vierkante meter groter dan de gezamenlijke tenten van vorig jaar.